11 belangrijkste verkooptips voor succes op 2dehands.be/.nl en eBay

Iedereen in Belgie en Nederland lijkt vandaag geld te verdienen door spullen te verkopen op 2dehans.be? Maar hoe doe je dat nu juist? En hoe kan je echt geld verdienen op 2dehands.be of ebay?

Of je nu van plan bent om je eigen kleine online bedrijfje op te richten, of als je gewoon wat tweedehands boeken of DVD’s wil verkopen, dan is verkopen op 2dehands.be een fantastische manier om wat geld bij te verdienen.

Maar wat de doelstellingen ook mogen zijn, het is altijd best om wat bij te leren voordat je eraan begint. Daarom geven we je graag wat extra tips en tricks.

We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk informatie op deze pagina te plaatsen, dus eens je het artikel gelezen hebt, dan heb je alle informatie om veel geld te beginnen verdienen!

Hoe kan je zoveel mogelijk geld verdienen op 2dehands.be?

1. Denk na voordat je verkoopt

Of het nu een paar schoenen is waarvan je eindelijk toegeeft dat ze versleten zijn, of een paar oude boeken of je oude Flippo-collectie, het is belangrijk dat je even de tijd neemt om te bekijken of de staat van je product nog wel goed genoeg is om het te verkopen.

Het kan dan wel zijn dat je veel goesting hebt om geld te gaan verdienen met alles wat je thuis nog op zolder hebt liggen. Maar als je de fout maakt om spullen de gaan verkopen die in slechte staat zijn, of belangrijke onderdelen missen, dan kan je dat slechte reviews of beoordelingen opleven. En dat staat eigenlijk gelijk aan 2dehands.be zelfmoord. En je kan het dan best hier en nu al gaan opgeven?

Waar moet je aan denken voordat je gaat verkopen op 2dehands.be?

 1. Is het de moeite om het product te verkopen? Is de prijs die je ervoor krijgt lager dan de verzending- en verpakkingskosten samen?
 2. Ziet het eruit als de hond het al heeft opgegeten?
 3. Zou je wat kleine leugens moeten vertellen om het verkocht te krijgen?
 4. Mist er iets dat de koper nog extra moet kopen voordat het het product kan gebruiken?

Als het antwoord “ja” is op een van de bovenstaande vragen, dan hoort het product waarschijnlijk niet op 2dehands of eBay. Niettegenstaande wordt kan een product in slechte staat of met missende onderdelen toch nog verkocht worden voor de reserveonderdelen. Wees dan eerlijk over de staat van het object.

Supertip: als je niet goed weet wat te verkopen, gebruik dan de “meest populaire producten” tool van eBay om te zien wat de populairste producten van dit moment zijn. Ga ook even na wat de meest bekeken objecten zijn of welke de meeste biedingen ontvangen hebben, en gebruik dit als een gids. Op die manier heb je een idee van wat zal verkopen en wat niet.

Denk in seizoenen. Je zal niet veel biedingen krijgen op zonnebrillen als je ze in het midden van de winter te koop zet. Dus leg ze even opzij totdat de tijd rijp is. De kans is zeer groot dat je er veel meer geld aan gaat verdienen als je wat geduldig bent en wacht tot de tijd rijp is.

2. Verbeter je 2dehands of eBay profiel

Het is natuurlijk het gemakkelijkste als je jouw account opzet en meteen dingen begint te verkopen. Maar jammer genoeg moet je, als je het vanaf het eerste moment goed wil doen, je best doen. Daarom bevelen we je aan om eerst een koper te worden zodat andere zien dat je een 2dehands of eBay geschiedenis hebt.

Ook als koop je een paar kleine spulletjes voor enkele euro’s, als je correct betaald voor de producten en je de tijd neemt om feedback te geven (positief indien mogelijk!) dan kan je echt een aanwezigheid op eBay of 2dehands opbouwen en een goede waardering als koper opbouwen.

Een andere belangrijke stap is het kiezen van je gebruikersnaam. Onthou goed dat wat je kiest ook effectief de naam van je mini bedrijfje zal worden, dus bumbafan138xxx zal niet meteen veel vertrouwen oproepen bij je potentiële kopers.

We raden aan om een gebruikersnaam te kiezen die eenvoudig en professioneel is, zoals een variant van je naam die relevant is voor de dingen die je verkoopt (op die manier kunnen ze je ook gemakkelijker vinden op 2dehands of eBay).

3. Begrijp de kosten als je 2dehands verkoper wordt voordat je begint

Voordat je geld begint te verdienen, moet eerst goed analyseren hoeveel een item waard is and hoeveel het je gaat kosten om het te verkopen. Het is vanzelfsprekend dat je een heleboel winst wil maken, maar er zijn ook wat bijkomende kosten die worden toegepast als je iets verkoopt op 2hands.be en eBay.

2dehands verkoper kosten om rekening mee te houden

 1. Op zich kost het niets om een zoekertje online te plaatsen. 2dehands rekent geen commissie- of transactiekosten aan.
 2. Als je een zoekertje in de categorie auto’s of motoren plaatst, en het is je tweede binnen deze categorie, dan ga je wel iets moeten betalen.
 3. Ook voor andere categorieën geldt dit.
 4. Hier kan je meer gedetailleerde informatie terugvinden over kosten.
 5. Afhankelijk van hoeveel je verkoopt kan het zijn dat je ook belastingen moet heen betalen.

Zoals je kan zien, is het niet gewoon iets online zetten en het geld zien binnenrollen. Het is interessant als je een Excel bijhoudt van al je kosten en inkomsten. We willen immers zoveel mogelijk geld voor ons houden!

4. Hoeveel kan je vragen voor je product?

Gebruik de geavanceerde zoekmachine van 2dehands of eBay om te ontdekken voor hoeveel geld gelijkaardige producten verkocht zijn geweest. Zoek gewoon naar hetgeen je zelf wil verkopen en je zal zien dat er nog heel wat mensen ongeveer hetzelfde product te koop hebben gezet.

Zorg er ook voor dat je de kosten voor verzending goed zet. Op Bpost kan je vinden hoeveel het kost om je pakketje te verzenden.

Let wel goed op dat hoge verzendingskosten sommige koper kunnen afschrikken. Dus bekijk hoe je jouw producten zo kosten efficiënt mogelijk kan versturen. Hergebruik bijvoorbeeld dozen van pakketjes die je zelf ooit ontvangen hebt.

5. Zet de biedprijs laag om de aandacht van koopjesjagers te trekkenThanks!
Mike Lawrence

Het kan aanlokkelijk zijn om je product online te zetten met een hoge beginprijs, maar je biedingen starten met 99 cent (of iets gelijkaardigs) zullen zorgen voor een betere verkoop in de langere termijn.

Een lager startbod zal de aandacht trekken van meer potentiële kopers en een competitieve biedingsoorlog aanmoedigen en in gang trekken op het moment dat de veiling zijn laatste dag in gaat.

Let op, deze tip geldt niet voor de echte niche producten. Als het iets is wat maar een zeer beperkte hoeveelheid mensen wil hebben of naar zoeken, dan is het beter om je startbod niet te laag te zetten omdat er waarschijnlijk niet veel mensen op zullen meebieden.

Je kan altijd een minimumprijs toevoegen als je schrik hebt dat de mensen niet gaan bieden. Dat wil zeggen dat het product niet verkocht wordt zolang het minimumbedrag niet wordt gebonden.

6. Neem deftige foto’s van wat je verkoopt

Een foto van het product dat je verkoopt, voegt het maximum aan geloofwaardigheid toe. Een gebruiker zal veel geïnteresseerder zijn om verder te bieden, als ze een goede weergave krijgen van hetgeen er aangeboden wordt.

Als er enkele onderdelen zijn aan het product dat je verkoopt, zorg dan dat je van elk onderdeel een foto hebt. We hebben het hier over dozen, gebruiksaanwijzingen, batterijen of alle andere zaken die je ook in de omschrijving zou vermelden.

Je moet geen super goede camera hebben om mooie foto’s te maken, maar gebruik wel de “macro optie” van je camera en zet hem op autofocus. Op die manier kan je zeer mooie close u foto’s nemen.

Natuurlijk daglicht is altijd de beste optie om zo’n duidelijk mogelijke foto’s te nemen. Maar een beetje extra licht (zoals een bureaulamp), kan ook een groot verschil maken als je in een donkerdere kamer zit. Zorg er wel voor de je schaduwen vermijdt (draai desnoods de lamp om als het moet).

Zorg dat er zoveel mogelijk foto’s zijn. Hoe meer, hoe beter!

7. Onthou dat timing alles is

Voordat je er meteen aan begint, denk je best even na wanneer je jouw product online zet en wanneer mensen gaan mogen beginnen bieden.

In het algemeen, is de beste moment om een veilig te beëindigen op zondagavond. Het is bewezen dat dit de tijd is wanneer de meeste kopers gaan surfen op het internet, en dan kunnen de veiling dus pas echt interessant worden.

Dus, stel dat je ervoor kiest dat de veiling 10 dagen mag duren (hoe langer hoe beter, want dan kunnen meer mensen je product vinden en mee bieden), zet je object dan op donderdag avond online voor maximum bereik van potentiële kopers.

Zoals eerder vermeld, als je een gethematiseerd of seizoensgebonden product verkoopt, denk dan ook even na of het de juiste moment is om het online te zetten.

Bijvoorbeeld, het begin van oktober kan de perfecte periode zijn om een mooie jurk online te zetten als mensen bezig zijn met hun Halloween outfit.

8. Besteedt genoeg tijd aan je product omschrijving

Nu komt het moeilijkste gedeelte: de omschrijvingen uitwerken die je product zullen moeten verkopen. Het is belangrijk dat je hier je tijd voor neemt. Want een goede omschrijving kan een goede verkoop maken of kraken.

Het aantal karakters op 2dehands.be of eBay is gelimiteerd dus probeer er zoveel mogelijk uit te halen. Maak je titel duidelijk, precies en vol met zoekwoorden zodat mensen je object gemakkelijk kunnen terugvinden.

12 gouden regels voor goede product omschrijvingen

 1. Vermijd caps lock of symbolen. Je maakt er 2dehands.be en eBay boos mee. Het ziet er daarnaast onprofessioneel uit en het voelt aan alsof je heel de tijd aan het roepen bent.
 2. Vermijd spelfouten! Typfouten zijn de vijand op 2dehands.be en eBay omdat de mensen je producten zo gewoon niet kunnen zoeken.
 3. Maak de omschrijvingen precies, informatief en accuraat. Zet de belangrijkste kenmerken en de belangrijkste verkoopargumenten in de kijker.
 4. Verdiep je in de wereld van afkortingen. Gebruik termen zoals ZGS (zeer goede staat), AN (als nieuw)
 5. Wees extreem eerlijk over problemen of defecten. Hoe eerlijker je bent hierover, hoe meer andere bieders je gaan vertrouwen. Onthou dat kopers hun geld kunnen terugvragen als het product in een andere staat is dan de staat die jij had omschreven. Dus eerlijkheid duurt het langst.
 6. Indien het van toepassing is, vermeld je best ook hoe vaak het product gebruikt is geweest of waarom je het verkoopt.
 7. Je object zal een hogere prijs krijgen als je alle verpakkingen en gebruikshandleidingen nog hebt. Dus probeer deze terug te vinden en vermeldt ze in je productomschrijving.
 8. Nodig potentiële kopers uit om je te contacteren als ze vragen hebben.
 9. Zorg ervoor dat je al je voorwaarden goed op lijst zoals de gewenste manier van betaling, verzending en verpakking. En terugbetalingen. Op die manier kan je jezelf een heleboel gedoe achteraf besparen.
 10. Zorg ervoor dat je de juiste categorie kiest als je jouw object online zet. Wanneer je dat niet doet, dan loop je de kans op een uitstekend verkoop mis. Als het niet meteen duidelijk is welke categorie je moet kiezen, dan zoek je best even op onder welke categorie andere verkopers hun gelijkaardige producten te koop hebben gezet.
 11. Als je een heleboel gelijkaardige producten verkoopt, gebruik dan de product omschrijving om te linken naar andere verkopen. Een beetje zelfpromotie heeft nog nooit iemand pijn gedaan.
 12. Om te zien welke soort taal je moet gebruiken in je omschrijvingen, ga dan even na hoe andere top verkopers hun producten aanprijzen en aan welk bedrag.

9. Promoot PayPal voor betalingen

We raden aan om betalingen te aanvaarden met PayPal. Hoewel het vervelend is dat PayPal een kleine vergoeding vraagt per transactie en een klein percentage op de verkoop, is het de veiligste en meest geprefereerde manier van betaling in de tweedehands wereld.

Er is ook een extra laag van veiligheid ingebouwd, dus mensen kunnen je veel minder gemakkelijk in het zak zetten.

10. Onthou dat het werk er niet op zit na de verkoop

Je kan nog niet op je lauweren gaan rusten. Eens je verkoop doorgaat (hoera!), zorg dan zeker dat je zo snel mogelijk een bevestiging e-mail stuurt naar de koper. En dat je hem de volledige som factureert, inclusief de verzendingskosten.

Daarnaast moet je de koper nog een e-mail sturen als je de betaling ontvangen hebt en wanneer je het object verzonden hebt. We weten het, dat lijken heel veel e-mails, maar kopers stellen het wel op prijs om goed op de hoogte gehouden te worden en als je hen te weinig laat weten, dan is de kans groot dat ze je verdacht gaan vinden en je gaan rapporteren bij eBay of 2dehands.be

Zorg ervoor dat het product zo snel mogelijk kan versturen en let op dat je niet te ambitieus bent met je verwerkingstijd. Als je inschat dat het je 2 dagen gaat duren om het product te versturen, maar je koper het niet binnen die periode heeft, dan kan het zijn dat de koper negatieve feedback achterlaat of een terugbetaling gaat vragen.

Eens al deze zaken achter de rug zijn, vergeet dat niet om de koper positieve feedback te geven. Dat is nu eenmaal hoe de wereld van 2dehands.be en eBay werkt. En zoals het spreekwoord zegt: liefde geven, is liefde krijgen.

11. Vraag ALTIJD bewijs van aflevering

Verstuur elk product dat je verkoopt als een pakket met volgnummer. Of tenminste met een handtekening bij aflevering. Zeker omdat, en het gebeurt jammer genoeg nog al te vaak, dat er oneerlijke mensen zaken kopen via eBay en 2dehands.be die wel eens aan eBay of 2dehands.be durven laten weten dat ze het pakketje nooit ontvangen hebben. Zelfs als het pakketje wel degelijk geleverd werd.

Je neemt dus beter het zekere voor het onzekere.

Ziezo dat was het! Hopelijk weet je nu alles om een professionele verkoper te worden op eBay of 2dehands.be. En nu is het tijd om geld te gaan verdienen!

Ook interessant…

Hoe geld verdienen met bloggen?

Hoe geld verdienen met bloggen?

Heb je er al eens gedacht om te beginnen bloggen om wat geld bij te verdienen? Wij tonen je hoe je van start kan gaan,...

Hoe word je miljonair?

Hoe word je miljonair?

Iedereen droomt van een ongelimiteerde bankrekening. In dit artikel kan je lezen hoe je miljonair wordt. We dromen er...

Van €0 naar €10.000

Wil jij €10.000 hebben zonder er veel voor te hoeven doen? Download dan nu ons eBook en ontdek ons geheim!

Bedankt! Je ontvangt het eBook snel in je mailbox!

Pin It on Pinterest

Share This