5 manieren om geld te verdienen terwijl je slaapt

Slapen is geld weggooien? Niet helemaal. Neem jezelf een koffie, zet je schrap en lees onze top 5 manieren om een passief inkomen te verdienen. Een extra zakcent op je rekening zonder je slaap ervoor te laten. Willen we dat niet allemaal?

Jammer genoeg gaat het geld niet helemaal vanzelf of je rekening komen te staan. En je gaat het ook niet allemaal op één dag kunnen verdienen. Een passief inkomen is eigenlijk een manier waarop er constant geld binnendruppelt op je rekening zonder dat je je moet houden aan vast werkuren.

De sleutel ligt erin dat je kleine opdrachten doet die niet veel tijd en moeite vragen en die waarbij je de opdracht verschillende keren kan verkopen.

Maar nog belangrijker zijn het leuke projecten die je in je vrije tijd kan uitvoeren op je eigen tempo.

Passief inkomen is een beetje zoals zakgeld dat je krijgt om klusjes uit te voeren: hoe meer tijd je erin steekt, hoe beter je kan verdienen.Hoe dan ook, je hebt er niets bij te verliezen door ze te proberen en je kan er vooral jezelf elke jaar wat extra euro’s mee verdienen, zonder dat je overuren moet maken.

Top 5 ideeën voor een passief inkomen

1. Verkoop stock content

Websites, adverteerders, bloggers en app ontwikkelaars zijn altijd op zoek naar content die ze niet zelf moeten maken. Van tekeningen, tot foto’s, en video en sound effects. Als je in je vrije tijd houd van fotograferen, tekenen of zingen, dan kan dit iets voor jou zijn.

Hoe maak je content?

Je kan beginnen door eens te gaan kijken wat je vroeger gemaakt hebt. De kans is zeer groot dat je veel foto’s hebt die je nog nooit gebruikt hebt. Of dat je nog videomateriaal hebt dat nooit in een montage geraakt is?

Indien dat niet het geval is, ga dan aan de slag! Neem foto’s, korte videoclips en begin met het componeren van muziek.

Je kan de tijd die je gebruikt natuurlijk ook koppelen aan het nuttige. Door bijvoorbeeld met een vriend of vriendin een heerlijk warme chocolademelk te gaan drinken in een hippe bar. Trek een foto van deze prachtige setting et voila, je hebt content om te verkopen. Tip: mooie zonsondergangen werken ook altijd!

Hoe krijg je jouw content online?

Je kan je werk opladen op verschillende fotobibliotheken zodat andere gebruikers ze kunnen vinden, kiezen en ervoor betalen.

De royalties die je krijgt per verkocht item zijn eerder aan de lage kant, dus je zal een grote databank moeten aanleggen voordat je er echt goed mee kan verdienen. Het is ook altijd interessant om te kijken wat er op dit moment trendy is of waar er altijd naar gezocht wordt zodat je jouw werk erop kan afstemmen.

Je moet echt geen professional te zijn om succesvol te zijn met deze aanpak: er zijn evenveel niches waar je kan op inspelen, als er vraag is. Denk maar aan foto’s, logo’s, geluidjes, stickers, iconen, knoppen, banners en geluidsfragmenten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Merken zijn ook steeds op zoek naar content die hun producten helt te verkopen, dus de doelgroep voor je content is ook altijd belangrijk om in het achterhoofd te houden.

Zet je content op deze bibliotheken

Adobe Stock: foto’s
Getty Images: foto’s, video’s, illustraties, muziek
Shutterstock: foto’s, video’s, illustraties, audio
Envato: alles van grafische elementen, tot website designs en muziek
Dafont, MyFonts: lettertypes
LINE: emoji, stickers
Patternbank: mooi gedesignde stoffen

Er zijn ook nog andere mogelijkheden, maar die zijn niet zo eenvoudig als de bovenstaande platformen. Je kan ook altijd je muziek en geluidseffecten proberen te verkopen op iTunes en Soundcloud. Natuurlijk kan je ook al deze zaken proberen te verkopen via je eigen site of winkel.

2. Schrijf een eBook

Als het je passief om te schrijven, dan moet je deze digitale benadering zeker eens een kans geven. Want zelf je boek publiceren is redelijk eenvoudig en risicovrij.

Als je het goed aanpakt, dan kan het online publiceren van je boek je wat extra centen opleveren en wie weet geraak je er ook wel mee gelanceerd als professionele auteur.

Hoe schrijf je een eBook?

Je geheime bundel met kortverhalen is altijd een goede plek om mee te beginnen. Als je het vooral doet om wat geld te verdienen en niet zozeer om een Pulitzer prijs te winnen, dan kan je deze kortverhalen al eens online zetten en zien wat ze doen.

Kijken zeker ook eens naar de best verkopende boeken, maar focus je niet te hard op fictieboeken. Kijken liever naar de non-fictie afdeling. Er is een boek voor zowat elk onderwerp, dus als er een onderwerp is waar je veel van weet (vanuit je hobby’s of beroep), begin daar dan mee.

Buit je sociaal netwerk uit. Als je een sterke online aanwezigheid hebt, en je hebt ook al wat kennis van tennis, waarom schrijf je dan geen boek met als titel “Hoe tennissen zoals Kim Clijsters”?

De meeste online uitgevers aanvaarden .doc files. Maar als je een net iets beter opgemaakt boek wil, en je kent iets van HTML, dan is het interessant om eens te kijken naar Sigil eBook editor. Als je jouw boek ook meteen op Amazon wil uitgeven, dan kan je ook eens kijken naar de bewerkers om een stripverhaal of kinderboek te maken.

Eens je boek klaar is, dan heb je natuurlijk een platform nodig om het te verspreiden. Om op Bol.com te geraken, maak je best gebruik van Bol.com en Brave New Books.

Hoe krijg je jouw boek op de markt?

Dat is heel eenvoudig. Je moet gewoon gevonden worden. Natuurlijk staan het schrijven van wat woorden en het designen van een cover niet garant voor succes. Je moet er echt je best voor doen om op te vallen.

In een digitale omgeving, gaan mensen vaak een boek beoordelen op basis van de cover. Dus zorg dat je er genoeg tijd in steekt om deze er professioneel te laten uitzien. Er is heel wat gratis software om foto’s te bewerken die je hiervoor kan gebruiken.

Zorg er ook voor dat de omschrijving van je boek en de zoekwoorden die je eraan koppelt, in orde zijn zodat je gevonden en gekocht kan worden.

Maar het meest belangrijke (zeker op Bol.com) is om veel echte beoordelingen te krijgen. Dus vraag op de laatste pagina’s van je boek aan je lezers om een beoordeling achter te laten. Vraag het gerust ook aan je vrienden en familie om de bal te laten rollen.

3. Bouw je eigen app

In termen van passief inkomen, is dit wel een hele coole keuze en de vraag is niet of je een miljoen zal verdienen (… de kans is eerder klein), maar of je er ook voor moet kunnen programmeren. Het verrassende antwoord is: neen.

Hoe bouw je een applicatie?

Als je een functionele app in gedachten hebt (bijvoorbeeld een app die echt iets kan doen, of die een chatfunctie omvat, een camera nodig heeft, of andere moeilijke toepassing), dan ga je best op zoek naar iemand die er iets van kan en je inkomsten splits je dan in twee.

Maar tot dan, kan je gebruik maken van een gratis toepassing die App Inventor heet. Het enige wat je moet doen is wat blokken verslepen en te plaatsen in plaats van code te schrijven.

Als spelletjes meer jouw ding zijn, dan kan je ook professionele apps, zoals Angry Birds ofzo, maken zonder te moeten programmeren.

Het enige dat je moet doen is een ‘game engine in handen krijgen. Dat is een kleine toepassing die je helpt bij het designen, ontwikkelen en lanceren van je app, rechtstreeks vanop je computer.

Er zijn er verschillende te vinden, inclusief een gratis toepassing die Unity heet. Met deze toepassing kan je gewoon wat slepen en je kan je spel meteen exporteren naar iOs, Android en PC op hetzelfde moment. Een echte must als je veel verkopen wil verwezenlijken.

Hoe kan je geld verdienen met apps?

Je kan geld verdienen door geld te vragen voor je app, door mensen in-app aankopen te laten doen (voor extra levens, tips of afleveringen) of door advertenties te laten lopen.

Maar, je zal steeds een deeltje van je inkomsten moeten afgeven aan Google Play en iTunes én je moet een programmeur betalen om je app op te laden op deze platformen.

Hoewel je geen echte nerd hoeft te zijn, helpt het wel om zelf een gebruiker te zijn van de apps die je binnen je markt zou willen lanceren. Het hebben van enkele mobiele smartphones en tablets is ook handig om je zelf ontwikkeld app goed te kunnen testen.

Denk ook zeker eens goed na over wat je zelf niet leuk vindt aan de apps die je zelf dag in dag uit gebruikt. Maar zoek ook uit welke functionaliteit je graag zou hebben, en die nog niet bestaat. Een goede app uitvinden is niet gemakkelijk, maar het kan wel een goede manier zijn om heel veel geld te verdienen.

Als je het oprecht meent om een terugkerend inkomen te genereren uit apps, zorg er dan zeker voor dat je er zeker enkele lanceert. Op die manier is er meer kans dat er toch minstens eentje aanslaat.

4. Affiliate marketing

Hoe werkt affiliate marketing?

Websites die gebaseerd zijn op affiliate marketing, zijn vaak websites of blogs die producten en diensten van andere bedrijven in de kijken zetten. Als er dan een product verkocht wordt dankzij deze blogs, dan krijgt de blog een deeltje van de omzet.

Je moet speciale tracking links toevoegen aan je eigen website of deze links op je sociale media accounts plaatsen. Als iemand je link volgt, en het product koopt, dan krijg jij een commissie.

Je moet je zelf niet bezig houden met de producten op te slaan of te verzenden. Dat doen de winkels zelf.

Als je het goed aanpakt, dan kan je website ook meer worden dan een extra passief inkomen, maar dan ga je er ook meer tijd en moeite in moeten stelen.

Een heleboel winkels hebben affiliate programma’s. Even snel Googlen kan je al een pak op weg helpen. Als je jouw website aanmeldt bij een netwerk, dan hoef je jezelf maar een keer te registreren, en krijg je meteen toegang tot honderden winkels en producten. Dus moet je zelf minder op zoek gaan naar winkels die een affiliate programma hebben.

Een goed netwerk om mee te beginnen is TradeTracker.

Hoe kan je jouw inkomsten maximaliseren?

Het werkt het beste als je een site, webwinkel of social media account hebt waar al wat verkeer naartoe komt. Natuurlijk moeten de producten ook passen bij de teksten die op je website staan.

Je kan ook reviews of beoordelingen op je website zetten van alle wat je online koopt. Bij je review of beoordeling zet je dan een ‘koop nu’ link. Of je maakt een pagina aan die fungeert als je eigen ‘boekenwinkel’. Hierop plaats je dan al je favoriete boeken en de redenen waarom je ze zo hoog waardeert?

Goede beoordelingen of review zijn kort en bevatten relevante informatie en details over wat je waardeerde aan het product en waarom iemand anders het zou moeten kopen. Het is best langer dan één paragraaf maar ook niet te lang. Want dan verleest de lezer zijn aandacht.

We schreven een gids over hoe je jouw eigen website kan opzetten.

5. Print-on-demand producten

https://www.spreadshirt.be

De laatste van onze ideeën voor een passief inkomen, vinden we zelf een hele toffe.

Van t-shirts tot babykleding, er zijn enorm veel online winkels waar je jouw ontwerpen voor gadgets en kledij kan verkopen.

Hoe verkoop je print-on-demand producten?

Een van de best bekende marktplaatsen is Spreadshirt. Zij verkopen zowat alles met een leeg oppervlak. Met welke leverancier je ook in zee gaat, meld je zeker aan met een verkoopsaccount om via de website te verkopen.

Laad dan je beste illustratief, foto’s, moppen op en kies welke producten aangepast kunnen worden met jouw kunst. Als iemand een product koopt uit jouw aanbod, dan krijg jij een deel van de verkoop, zonder dat je zelf iets moet maken, in voorraad hebben of moet verzenden.

Je moet zelfs geen ideeën van jezelf hebben. Als je geen inspiratie van jezelf hebt, dan kan je producten van andere mensen verkopen en dan krijg je in ruil een commissie of referral fee.

Kies wel altijd voor schattige of grappige afbeeldingen, logo’s of quotes die werken op verschillende producten. Hoe eenvoudiger, hoe beter.

Het is ook altijd een goed idee om foto’s te maken van je creaties en ze te promoten via sociale media. Zorg ervoor dat je vrienden die t-shirt met een grappige quote dragen, neem er een foto van en deel die met je volgers.

De meeste van de platformen die we hierboven hebben vermeld, zijn gratis om er je product op te zetten. Maar ze gaan bij de verkoop van een product steeds een commissie voor hen houden. Lees dus zeker de voorwaarden even na.

Er zijn tal van manieren om automatisch een extra inkomen te verdienen. Voel je vrij om onze suggesties te gebruiken of aan te vullen. En laat ons zeker weten wat voor jou gewerkt heeft!

Ook interessant…

Hoe geld verdienen met bloggen?

Hoe geld verdienen met bloggen?

Heb je er al eens gedacht om te beginnen bloggen om wat geld bij te verdienen? Wij tonen je hoe je van start kan gaan,...

Hoe word je miljonair?

Hoe word je miljonair?

Iedereen droomt van een ongelimiteerde bankrekening. In dit artikel kan je lezen hoe je miljonair wordt. We dromen er...

Van €0 naar €10.000

Wil jij €10.000 hebben zonder er veel voor te hoeven doen? Download dan nu ons eBook en ontdek ons geheim!

Bedankt! Je ontvangt het eBook snel in je mailbox!

Pin It on Pinterest

Share This