Een website starten in 20 minuten

Een website starten is een van de best bewaarde geheimen om geld te verdienen en een passief inkomen te genereren. In dit artikel helpen we je om je eigen WordPress blog vandaag nog op te zetten!

Kanttekening: sommige links linken door naar partners waarbij we een commissie verdienen als je op een link klikt. Er is geen extra cost voor jou, maar je steunt er wel deze website mee.

Uw dienaar, de schrijver van dit artikel, bouwt al meer dan 15 jaar websites, dus we hebben de eenvoudigste manier voor jou gezocht om een website op te zetten.

Klik hier om van start te gaan. Er zal een nieuw venster openen. Volg dan onze eenvoudige en snelle stappen voor totale beginners.

Je hebt een live website en je eigen (gratis) domeinnamen binnen de 20 minuten, voor de kost van maar 2 koffies per maand.

1. Kies en registreer een domeinnaam

Een domeinnaam is hetgeen mensen invullen in hun browser om je website te zien. iedereenrijker.be is een domeinnaam. Het wordt ook gebruikt voor e-mail, zoals jouwnaam@jouwwebsite.be.

Er is een breed gamma aan domeinnaam extensies beschikbaar, waaronder .com, .nl, .eu, .net, .info. .com is meestal het meest interessante. Maar omdat deze het populairste is, kan het zijn dat ze je favoriete domeinnaam als bezet is. Dan is .be een goed alternatief.

De registratie van een domeinnaam kost al gauw 15 euro per jaar, maar via onze link kan je er gratis eentje krijgen:

 1. Klik hier om gebruik te maken van de gratis domeinnaam aanbieding
 2. Klik op “Bestellen” bij het Essential pakket.
 3. Vul je domeinnaam naar voorkeur in om de beschikbaarheid te controleren.

Als je domeinnaam vrij is, dan klik je op “selecteer” en dan “naar winkelwagen”. Proficiat! Ga verder naar stap 2.

Als je domeinnaam niet vrij is, dan krijg je de mogelijkheid om een andere versie te selecteren. Probeer misschien eens een woord te vervangen of gebruik synoniemen.net om een alternatief te vinden. Je kan natuurlijk ook een streepje (-) gebruiken, een nummer toevoegen of een andere extensie (zoals .eu) toevoegen.

Als je niet meteen een perfecte domeinnaam vindt, maak je dan niet teveel zorgen. Soms schieten ze je gewoon te binnen als je er een tijdje mee bezig bent en het is heel eenvoudig om je website later te verhuizen naar een andere domeinnaam. Vandaag gaan we ervoor om je website live te krijgen!

2. Je website hosting opzetten

Elke website moet gehoste worden. Een web host is gewoon een thuis voor je site en de inhoud die je erop zet (zoals een computer die ergens anders staat). De host biedt je website aan aan de bezoeker wanneer die je domeinnaam ingeven. Het klinkt technischer dan het eigenlijk is! In een paar klikken heb je jouw website opgezet en ben je klaar om je blog posts aan de wereld te tonen.

Er zijn honderden web hosts, maar Combell heeft onze voorkeur voor beginners.

Waarom Combell? Daar hebben we 6 redenen voor:

 1. Het is betaalbaar (vanaf 7 euro per maand)
 2. Betrouwbaar (99,9% uptime)
 3. Gratis domeinnaam, e-mailadres en 1-klik WordPress installatie
 4. Super goede ondersteuning en gebruikersgidsen
 5. Niet tevreden geld terug binnen 90 dagen na aankoop
 6. Goede ondersteuning voor WordPress

Eens je jouw domeinnaam gevonden hebt, ga dan gewoon verder met de aanmaak van je Combell account.

Het “Essential” pakket is mee dan genoeg voor de meeste website, je hoeft ook de opties er niet bij te nemen en ook geen BTW nummer in te vullen als dat niet nodig is.

Om zo goedkoop mogelijk af te zijn, neem je best een abonnement voor een jaar. Als je voor drie jaar neemt, is het natuurlijk nog goedkoper.

Er is geen contract en Combell heeft een garantie waarbij je al je geld terugkrijgt binnen de 90 dagen als je niet tevreden bent.

Je kan gewoon betalen met je Bancontact, iDeal, Visa, Mastercard of PayPal.

3. Installeer WordPress op Combell

Technisch gezien, is jouw online aanwezig op dit moment verzekerd, maar als er er nu iemand naar jouw website gaat, dan zal er niet veel te zien zijn. Dat zal echter niet lang duren, want we gaan WordPress installeren, waardoor je gemakkelijk je website zelf helemaal gaat kunnen beheren. Inclusief de inhoud en het design. Zelfs zonder technische achtergrond of programmeerkennis.

WordPress wordt op dit moment gebruikt door meer dan 80 miljoen websites, waaronder ook deze website 😉. Initieel werd het ontwikkeld voor blogs, maar nu draaien er ook webshops en belangrijke nieuwswebsites op!

UPDATE: Indien je een WordPress-pakket aankoopt, dan wordt WordPress automatisch geïnstalleerd, maar we leggen het hieronder toch nog graag even uit voor moest dat niet het geval zijn.

Login op je Combell account, klik op “Mijn webhosting”, dan op de knop “Hosting details” naast je domeinnaam. En dan links onder in het menu: CMS-installatie.

Vul dan onderstaande gegevens in:

 1. Site: je domeinnaam is voorgeselecteerd
 2. CMS: WordPress
 3. CMS versie: de meest recente versie
 4. CMS taal: Nederlands
 5. CMS login: kies een gebruikersnaam
 6. CMS wachtwoord: kies een wachtwoord
 7. Herhaal wachtwoord: herhaal je net gekozen wachtwoord
 8. CMS e-mail: geef je e-mailadres is
 9. CMS titel: geef de naam van je website in

Volgende velden lijken ingewikkeld maar zijn het niet:

 1. MySQL database: selecteer “Nieuwe database”
 2. Selecteer database credit: kies de voorgeselecteerde waarde
 3. Database naam: vul hier dit in: wp123
 4. Wachtwoord: herhaal je wachtwoord uit “CMS wachtwoord”
 5. Herhaal wachtwoord: herhaal je wachtwoord uit “CMS wachtwoord”
 6. Selecteer het aanvinkvakje “Ik ben er mij van bewust dat …”
 7. Klik op “Installeer CMS”

Geraak je er toch niet uit? Dan kan je steeds bellen naar het nummer van Combell: 0800-8-5678

Als dit alles achter de rug is, dan surf je naar je domeinnaam: jedomeinnaam.be/wp-login en dan vul je de gebruikersnaam en het gebruikerswachtwoord in die je in de vorige stappen invulde.

4. Kies een WordPress thema

Als je nu naar je website surft, dan zal die er heel basis en leeg uitzien. Dus het is tijd om het thema van je nieuwe website aan te passen.

Ga naar je WordPress Admin paneel (/wp-login), klik op “Weergave” > “Thema’s” > en dan het grote (+)-teken met “Nieuw thema toevoegen” en kies een van de honderden gratis thema’s.

Wanneer je er eentje tegenkomt dat je leuk vindt, klik dan op “Voorbeeld” of “Installeren” om het thema toe te passen in één klik.

Zoals je wel kan verwachten, maakt WordPress het je ook ontzettend gemakkelijk om inhoud te beginnen schrijven die er ook meteen goed uitziet. Klik op “Berichten” > “Nieuw bericht“. Er zal dan een bewerkingsscherm verschijnen dat zeer fel lijkt op je Word-programma.

WordPress Admin Paneel – Gratis met Combell

Eens je enkele artikels gepubliceerd hebt rond het onderwerp van he website, dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je publiek te laten groeien en wat geld te verdienen.

Tip: Een mooi opgemaakt logo kan wonderen doen voor je website en sociale media. Neem daarom zeker eens een kijkje op Fiverr.com waar je een logo kan laten ontwikkelen voor slechts enkele euro’s.

5 manieren voor gratis bezoekers!

Naast het plaatsen van kwaliteitsvolle inhoud, is het meest belangrijke aspect van je website om bezoekers op je website te krijgen. Maar hoe krijg je mensen naar je website? Hier zijn enkele praktische ideeën om je van start te laten gaan!

1. Post op Twitter met hashtags

Twitter is een zeer interessante marketing tool voor wie een eigen website heeft. Een van de beste manieren om je content te laten opvallen is door hashtags te gebruiken die relevant zijn voor je doelpubliek.

Een handige gratis tool om hashtags ze zoeken en er nieuwe te ontdekken is Hashtagify. Uit de resultaten op deze website kan je zeker enkele goede hashtags halen. Gebruik er gewoon niet teveel. Twee of drie hashtags zijn meer dan genoeg!

Als je zelf geen tijd hebt om op Twitter te zitten de ganse dag, overweeg dan om een planningstool zoals Hootsuite te gebruiken om je social media content te plannen voor de ganse week.

2. Deel links in Facebook Groepen

We gaan ervan uit dat er minsten één actieve Facebook Groep bestaat die aansluit bij het onderwerp van jouw website. (gebruik zeker de zoekfunctie eens op Facebook). En omdat deze mensen al deel uitmaken van een specifieke community, kunnen zij wel eens een loyaal publiek worden voor je website en voor bezoekersverkeer kunnen zorgen.

Veel groepen bieden verschillende manieren aan om je teksten of artikels aan te bieden aan andere groepsleden. Bijvoorbeeld dat je voor jezelf reclame mag maken op bepaalde dagen. Als je jouw deelt, is het wel belangrijk om authentiek te blijven door echt in dialoog te treden met de andere leden van de groep en niet gewoon te spammen.

We raden je ook aan om een eigen Facebook Groep op te starten om je website te ondersteunen. Op die manier heb je er volledig controle over en kan je nieuwe mensen aantrekken om over de onderwerpen te praten waarover je het hebt op je website.

3. Neem deel aan Pinterest groepen

Pinterest is een van de meest ondergewaardeerde methoden om verkeer naar je blog of website te sturen. Als je echter in contact treedt met andere gebruikers, kan je meer verkeer naar je website krijgen. Op voorwaarde dat je de juiste strategie gebruikt.

Aan Pinterest groep bord is een bord met verschillende inzenders en meestal heeft het een klein icoontje met twee personen in de rechtsonder hoek van het bord. Groepsborden hebben normaal gezien meer volgers dan gewone borden, wat betekent dat meer mensen jouw content zullen verder delen en je website zullen bezoeken.

Om groepsborden te vinden binnen jouw niche of onderwerpen, kan je een kijkje gaan nemen op pingroupie.com. Deze gratis tool toont hoeveel abonnees en re-pins een bord heeft. Als je deel wil uitmaken van een groepsbord, dan moet je meestal de eigenaar van het Pinterest-account mailen en een uitnodiging krijgen om te pinnen op dat bord.

4. Post op Instagram met hashtags

Net zoals mensen Twitter gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken, gebruiken ze hier ook Instagram voor. Ook voor Instagram is het belangrijk om de juiste hashtags te gaan gebruiken. En net zoals bij Twitter kan je hiervoor surfen naar hashtagify.me.

Mensen gebruiken Instagram immers op verschillende manieren. Volgers krijgen je posts te zien in hun feed, als ze je al gevolgd hebben. Maar andere mensen gebruiken bijvoorbeeld ook de Instagram Explore Tab. In deze tab krijgen gebruikers Instagram posts te zien die aansluiten bij hun interesses. De hashtags worden bijvoorbeeld gebruikt om deze interesses te koppelen aan mekaar.

5. Reageer op bekende blogs binnen je niche

Het kan vermoeiend lijken om te gaan reageren op verschillende blogs binnen je niche, maar het is echter wel nog steeds een zeer effectieve manier om verkeer naar je website te krijgen.

Je moet natuurlijk niet gewoon de link naar jouw website in alle commentaren gaan plaatsen. Neen, je maakt wel best wat werk van je reactie en je kan je link er onopvallend in plaatsen. Op die manier voelt het allemaal zeer natuurlijk aan.

Je kan ook Google Alerts instellen. Als er over jouw onderwerp gepraat wordt op internet, dan krijg jij hier een mailtje over zodat jij kan gaan reageren op blog posts.

BONUS: Facebook Advertenties

Ok, we zeiden dat we je vijf tips gingen geven, maar we doen er nog eentje bovenop! Deze is wel niet gratis!

Hoewel het een vorm is van betaald verkeer, zijn Facebook Advertenties wel ontzettend effectief als je op geen tijd een publiek wil opbouwen. Wanneer je een advertentie aanmaakt op Facebook, dan kan je heel specifiek mensen gaan bereiken.

Bijvoorbeeld: met IedereenRijker zouden we een advertentie kunnen opzetten die als doelstelling heeft om alle vrijgezellen in Antwerpen te bereiken die geïnteresseerd zijn in Het Laatste Nieuws.

Voorbeeld van Facebook Advertentie Doelgroep

Adverteren op Facebook hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan al beginnen met 5 euro. We begrijpen natuurlijk dat het niet evident is voor iedereen om meteen geld uit te geven, maar het is iets wat je in gedachten kan houden.

Algemeen genomen zouden het opzetten van je social media pagina’s en links verzamelen naar je website je meeste aandacht moeten krijgen. Niet alleen sturen ze meteen nieuwe bezoekers jouw richting op, ze zijn ook de belangrijkste signalen voor zoekmachines zoals Google, dat je een goede website hebt opgezet. Google apprecieert goede websites en zal deze hoger laten scoren in de zoekresultaten.

Geld verdienen met je website

Eens je wat verkeer hebt naar je website, kan je er op verschillende manieren geld mee gaan verdienen!

De meest lucratieve mogelijkheden om geld te verdienen voor nieuwe bloggers zijn:

 1. Gesponsorde artikels
 2. Google Adsense
 3. Product Reviews
 4. Consultancy of freelance werk
 5. E-mail marketing
 6. Affiliate Marketing (de belangrijkste!)

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing krijg je een commissie van een bedrijf om hun online producten of services te promoten bij jouw bezoekers. De winkel of retailer bezorgt je een unieke link die alle verkopen bijhoudt die via jouw website komen. De link kan geplaatst worden in een relevant artikel, een e-mail of op sociale media.

Dit is een grote markt vandaag de dag, want er zijn meer en meer ecommerce websites. Maar laat je niet meteen overrompelen door het grote aanbod aan opportuniteiten.

Meld je aan bij TradeTracker vanaf het moment je website online staat. Zij zijn het grootste affiliate netwerk van de Benelux en door je bij hen aan te melden heb je meteen toegang tot duizenden online verkopers en dienstverleners die je een commissie betalen voor elke potentiële klant. Je moet er enkel een link voor kopiëren en deze verwerken in je content.

Tijd voor actie

Een website starten is een van de beste beslissingen die je zal maken. Je gaat er nieuwe mensen door leren kennen, veel door bijleren over allerhande onderwerpen en je kan er ook nog iets mee bijverdienen.

Het spreekt voor zich dat het niet vanzelf zal gebeuren, maar je moet starten en de eerste stappen zetten.

Het is daarom dat we deze gids hebben samengesteld om je website te starten en gelukkig is het vandaag ontzettend gemakkelijk om zelf een website op te zetten. Je moet niets weten van programmeren of servers. Dankzij Combell en WordPress kan je grootmoeder het zelfs.

Als je nog geen Combell account hebt aangemaakt, klik dan hier en krijg je gratis domeinnaam!

Ook interessant…

Hoe geld verdienen met bloggen?

Hoe geld verdienen met bloggen?

Heb je er al eens gedacht om te beginnen bloggen om wat geld bij te verdienen? Wij tonen je hoe je van start kan gaan,...

Hoe word je miljonair?

Hoe word je miljonair?

Iedereen droomt van een ongelimiteerde bankrekening. In dit artikel kan je lezen hoe je miljonair wordt. We dromen er...

Van €0 naar €10.000

Wil jij €10.000 hebben zonder er veel voor te hoeven doen? Download dan nu ons eBook en ontdek ons geheim!

Bedankt! Je ontvangt het eBook snel in je mailbox!

Pin It on Pinterest

Share This