Hoe geld verdienen met sociale media?

Stop nu maar met dat eindeloze scrollen en leer hoe je echt geld kan verdienen met je social media verslaving…

Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde persoon meer dan 2 uur per dag doorbrengt op sociale media. Maar als je een echte social media verslaafde bent, dan is de kans zeer groot dat je er nog meer tijd doorbrengt.

Maar wat als je al dat scrollen nu eens zou kunnen omzetten naar echt geld. Social media kan een echte winstgevende business zijn als je weet hoe je de kaarten moet leggen en als je er enige tijd en moeite in wil steken. Misschien word je wel een hele beroemde Instagram ster zoals Khloé Kardashian.

Even concreet, volgens Instagram influencer app Takumi, kan je met slechts 1000 volgers al meer dan €4000 verdienen per jaar door 2 keer per week te posten.

Dus als je jouw social media verslaving wil inzetten als een handige bijverdienste, dan vind je hier alles wat je moet weten.

Heb je veel volgers nodig om geld te verdienen met sociale media?

Het antwoord is ja en nee.

Nee

Heel veel mensen gaan ervan uit dat je honderden of duizenden volgers nodig hebt om geld te verdienen aan sociale media. Maar dat is simpelweg niet waar.

Meer en meer zijn merken op zoek naar kwaliteit tegenover hoeveelheid. Dat betekent dat ze liever betalen voor een kleiner publiek van meer geëngageerde volgers of van niche volgers. Deze merken willen langer dat dure bekendheden hun producten adverteren. Nee, ze zijn ernstig op zoek naar gewone mensen en influencers.

Bijvoorbeeld, als je kan aantonen dat de meeste van je volgers in België wonen en tussen de 18 en 25 jaar zijn, dan heb je een Unique Selling Point, zelfs als je niet ontzettend veel volgers hebt.

Ja

Niettegenstaande moet je toch nog redelijk aantal volgers hebben, want niemand gaat je betalen voor de interactie die je gewoon met je vrienden hebt. Dat neemt niet weg dat je slechts 1000 volgers nodig om geld te kunnen verdienen aan je Instagram of Facebook account.

Lees verder om 10 manieren te ontdekken om je volgers te laten groeien.

Hoeveel geld kun je verdienen met sociale media?

Als het gaat over geld verdienen met social media en bloggen dan is the sky the limit. Voor veel mensen is het letterlijk hun fulltime job en het geeft het hen de vrijheid en de onafhankelijkheid om te werken voor zichzelf terwijl ze een comfortabel salaris verdienen.

Het bouwen van een social media profiel van dat niveau en het behalen van een groot aantal volgers, vraagt een heleboel werk en toewijding. Iets waar je waarschijnlijk niet genoeg tijd voor hebt wanneer je aan het studeren bent of wanneer je voltijds werkt.

Met merken die tussen de €40 en €2000 betalen per Instagram post, afhankelijk van de hoeveelheid van volgers die je hebt, blijft het toch nog steeds een interessante mogelijkheid om wat extra geld bijverdienen in het weekend.

Als je er in slaagt om je account groter te maken, dan kan je net zoals Instagrammers met meer dan 75.000 volgers, meer dan €100.000 per jaar verdienen. Dat is een geschrift hoeveelheid geld voor iets dat je eigenlijk al heel de tijd doet, niet?

Op dit moment is Instagram echt hip en trendy en kan je er een serieuze som geld aan verdienen. Maar trends veranderen en hierdoor kan het zijn dat Instagram volgend jaar niet meer zo winstgevend zal zijn. Het is belangrijk om steeds op de hoogte te blijven van alle veranderingen die plaatsvinden in de social media industrie. En het komt erop aan om je snel aan te passen aan de nieuwe platformen die ontstaan.

Hoe vind je jouw niche?

Er zijn letterlijk honderden mensen daarbuiten die meespelen met de grote social media bijverdienste, dus als je het echt wil maken, dan zal je iets heel anders moeten gaan doen. Dat betekent nu niet dat je iets volledig van de pot gerukt moet gaan doen, maar het betekent wel dat je jouw specifieke niche met vinden.

Denk even na over de dingen waar je gepassioneerd door bent of iets waar je ontzettend veel over weet. Je gaat namelijk een heleboel tijd aan je onderwerp moeten gaan besteden. Dus je zorgt er maar het beter voor dat je er ook van kan genieten als je erover moet schrijven. Eens je jouw onderwerp gekozen hebt, probeer het dan meer te specificeren naar een invalshoek die nog niet door een ander gekozen werd.

Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in reizen, dan kan je focussen op goedkope reizen, reizen voor studenten, reizen per trein of ecoreizen. Een algemene reisblog zal echter verloren gaan in de grote hoeveelheid van reisblogs die vandaag de dag al bestaan.

Maar trap ook niet in de valkuil om té niche te gaan. Het moet een onderwerp zijn waarbij je er in slaagt om gesprekken en content ideeën voor de komende jaren uit te denken. Dus er moet heel veel potentiële diepgang in je onderwerp zitten.

Bekijk zeker de concurrentie om te zien wat zij doen en om te ontdekken waar de gaten in de markt zitten. Bekijk ook zeker of dat er een mogelijkheid is om geld te verdienen met je onderwerp. Zijn mensen bereid om geld te spenderen aan dit onderwerp? En zijn er producten beschikbaar voor hen om te kopen ?

Hoe krijg je meer volgers op sociale media?


Oké, je moet geen honderden of duizenden volgers hebben om van start gegaan, maar je gaat er toch wel enkele nodig hebben om er wat deftig geld mee te verdienen.

Er is geen snelle en gemakkelijke weg om een aantal volgers op te bouwen op sociale media. Het vergt hard werk en toewijding.

Als je op zoek bent naar manieren om je volgers op sociale media te laten groeien, dan zijn hier enkele uitgeteste en uitgeprobeerde manieren die je kunnen helpen om het allemaal wat te versnellen:

 1. Wees consistent. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je het op een dagelijkse basis doet. Als je enkel af en toe en wat sporadisch post, dan gaan je volgers snel hun interesse verliezen.
 2. Link je social media accounts. Er zijn enkele fantastische apps zoals IFTTT die het mogelijk maken om je verschillende social media accounts automatisch aan elkaar te linken. Dus als je een foto post op Instagram, dan zal deze app deze foto automatisch verder posten op Twitter (als een echte foto en niet als een link). Hierdoor spaar je tijd uit en blijf je consistent posten over je verschillende platformen heen.
 3. Organiseer een wedstrijd. Dit kan moeilijk zijn want je hebt een prijs nodig. Maar als een prijs te pakken kan krijgen door zelf een beetje te investeren of door je connecties te gebruiken, dan is het een fantastische manier om extra volgers te krijgen. Je moet de mensen gewoon vragen om een post te liken, te taggen of te delen. Je zal zien dat je bereikt sterk gaat stijgen.
 4. Communiceer met anderen. Mensen vergeten vaak het “sociaal” stukje van sociale media. Neem contact op met andere mensen in je niche. Like hun posts, reageer er op en deel ze. De kans is groot dat ze hetzelfde gaan doen op jouw account. Als je erin slaagt om sterke relaties te ontwikkelen met anderen, dan kan je samenwerkingen organiseren, zoals gastblogs schrijven voor hun website of hun sociale media eventjes overnemen.
 5. Gebruik hashtags. Ze mogen er een beetje onsexy uitzien nu, maar hashtags zijn een fantastische manier om met andere mensen te connecteren die geïnteresseerd zijn in jouw niche. Gebruik tools zoals hashtagify.me om te ontdekken welke hashtags het meest populair zijn en wanneer. Of creëer je eigen hashtag en moedig jouw volgers aan om deze te gebruiken als ze zelf posts delen.
 6. Probeer geotagging. Zeker op Instagram vinden mensen elkaar door hun locatie te delen. Dit creëert dan weer een nieuwe manier voor mensen om jouw account te vinden.
 7. Gebruik analytics. Het is belangrijk af en toe eens stil te staan en te bekijken wat gewerkt heeft en wat niet. Websites zoals Fanpage Karma en Squarelovin (enkel voor Instagram)  geven je data en de juiste inzichten om te achterhalen welke van jouw posts het meest populair waren. Zo zie je welke content het beste werkt en welke uur het interessantste om te posten.
 8. Gebruik video. De gedachte om jezelf op te nemen kan een beetje akelig zijn, maar mensen houden ervan om de “mens” te zien achter een pagina. Je volgers zullen sneller in interactie gaan met jou als ze rechtstreeks met jou kunnen communiceren. Je kan hier YouTube of Facebook voor gebruiken. Maar ook Instagram Stories zijn een snelle en effectieve manier om video te gebruiken.
 9. Betaald adverteren. Hoewel het mogelijk is om je publiek organisch op te bouwen, kan het interessant zijn om wat betaalde advertenties in te zetten. Om jezelf een snellere groei te geven. Probeer daarom zeker eens om een Facebook post te boosten die het sowieso al goed doet. Of onderzoek Google AdWords als je in kleinere niche werkt.
 10. Kwaliteitsvolle content. Uiteindelijk worden de meeste volgers aangetrokken tot je account als je hen iets aanbiedt waar ze echt oprecht in geïnteresseerd zijn. Probeer om niet té promotioneel te zijn en vertel goede verhalen. Want dat is uiteindelijk hetgeen waarvoor ze in eerste instantie komen.

Opgelet! Trap niet in de val om volgers te gaan kopen voor een snellere groei van je account. Meestal zijn niet fake accounts en zijn ze helemaal niet nuttig op lange termijn.

Manieren om geld te verdienen met je social media accounts

Merken en producten promoten.

Een van de meest gangbare manieren om geld te verdienen op sociale media kanalen, zoals Instagram, YouTube en blogs, is door het promoten van merken en hun producten.

Er zijn een verschillende websites en apps die het heel gemakkelijk en eenvoudig voor jou maken om dit te doen. Hier zijn de twee beste:

 1. TRIBE Influencer
  In deze app ligt de focus vooral op kwaliteit van de content eerder dan de hoeveelheid van je volgers. Je krijgt een selectie van campagnes. De merken leggen je meteen uit welke soort van post ze willen en ook bijvoorbeeld welke hashtags ze erbij willen. Je maakt de post aan (op Facebook of Instagram), je geeft je prijs door en je dient je post in ter goedkeuring. Het nadeel is natuurlijk dat het mogelijk is dat je uren spendeert aan het creëren van de perfecte post en dat hij dan toch geweigerd wordt. Het voordeel is dan weer dat er geen minimum aantal volgers nodig zijn.
 2. Takumi
  Deze app is speciaal ontwikkeld voor het promoten op Instagram. Het enige dat je nodig hebt is een publiek profiel, meer dan 50 posts en minstens 1000 volgers. Zij voegen zelfs wat interesses toe aan jouw profiel (bijvoorbeeld Food, Travel etcetera) en samen met je leeftijd, geslacht en locatie gebruiken ze deze om je te matchen met relevante campagnes.

Je moet zeker ook geen schrik hebben om zelf contact op te nemen met merken. Zeker de kleinere lokale bedrijfjes kennen de websites van hierboven niet. Het kan mogelijk zijn dat een goed lokaal restaurant het ervoor over heeft om jou een gratis maaltijd te geven in ruil voor een review. Maar dat kan je enkel weten door ze te contacteren.

Let wel op dat je niet gaat over promoten. Dat kan je volgers gaan afschrikken omdat ze gaan denken dat je het enkel en alleen voor het geld doet. Dit kan je vermijden door een social media posting kalender op te stellen.

Gebruik affiliate links

Affiliate marketing is een vorm van passief inkomen die gelijkaardig is aan het promoten van een merk. Het verschil is dat je een link moet hebben waar je volgers op moet klikken. Op die manier verdien je een commissie als ze door een klik op deze link het product kopen.

Bijvoorbeeld, als je een hotel aan het promoten bent, dan moeten je volgers op een link klikken en een reservatie maken bij het hotel. Je krijgt dan een deel van de winst.

Hoe werkt affiliate marketing?

Je kan netwerken zoals paypro en bol.com gebruiken om producten te vinden die voor jouw niche kunnen werken. Ze hebben honderden producten waar je uit kan kiezen. Het is natuurlijk belangrijk dat je je steeds producten en diensten kiest die bij jou onderwerp passen.

Zorg er steeds voor dat je goed je onderzoek op voorhand doet. Op die manier weet je exact wat je gaat promoten en of je er je goed bij voelt om jezelf met dat merk te associëren. Vergeet ook zeker niet de algemene voorwaarden na te lezen, want sommige merken houden er specifieke regels op na die bepalen hoe je hun producten wel of niet kan promoten.

Kijk ook zeker even na hoeveel commissie je krijgt bij het promoten van een product. Zo kan het zijn dat je voor het promoten van een bepaalde cd of dvd maar 1% commissie krijgt terwijl je 10% kan krijgen voor het promoten van kleren, schoenen of juwelen.

Het krijgen van kliks

Eens je de links hebt verwerkt in je teksten of in je social media profielen. Dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat er mensen op gaan klikken. En de producten gaan kopen. De truc hier is om je volgers niet te gaan spammen met deze links. Maar deze links te gaan plakken in content van hoge kwaliteit, zoals reviews.

Onthou dat je volgers je enkel gaan vertrouwen als je alles in evenwicht hebt. Promoot enkel waar je echt in gelooft en zorg ervoor dat je ook de negatieve kantjes toelicht.

Je kan natuurlijk ook steeds links gebruiken in dingen zoals banner advertenties, e-mails. Of als onderdeel van de content die je maakt. Onthou gewoon goed dat het altijd gaat over vertrouwen. Je volgers zullen enkel kopen als je hen iets aanbeveelt met oprechte reviews.

Zorg ervoor dat het duidelijk is voor je publiek dat je affiliate links gebruikt. Zo geef je niet alleen een goed voorbeeld. Dit wordt ook opgelegd door de Belgische en Nederlandse wetgeving.

Ontwikkel informatie producten

Dit is goed als je al wat kennis hebt binnen een bepaalde niche of binnen een bepaald onderwerp. Maar het gebeurt niet terwijl je slaapt.

Je moet jezelf in de markt zetten als een autoriteit binnen een bepaald onderwerp. Door gebruik te maken van een blog of van andere social media kanalen. Je kan beginnen met de verkoop van producten zoals een eBook, e-mail serie, of audio of video lessen.

In dit geval is de kwaliteit van je volgers beduidend belangrijker dan de hoeveelheid. Je wil mensen die in interactie gaan met jou rond een bepaald onderwerp. En ze moeten de goesting hebben om te investeren in jouw producten.

Er zijn een heleboel websites die ontwikkeld zijn om mensen te helpen om hun producten online te verkopen.

Websites zoals Gumroad, Sellfy en Udemy maken het mogelijk om je eigen ‘winkel’ op te zetten om producten te verkopen. Zij handelen het betalingsproces af. En ze zorgen ervoor dat de producten bij de klanten geraken en ze zorgen ook dat de marketing in orde is. Het enige waar jij je zorgen over moet maken, is dat je producten van hoge kwaliteit maakt.

Besef wel dat deze websites een deel van de winst voor zich houden. Dus bij elke verkoop sta je een stukje commissie af. Deze commissie kan oplopen tot 10% van de verkoopsprijs.

Daarom is het altijd interessant om wat persoonlijke gegevens van je klanten vast te krijgen. Zoals bijvoorbeeld een e-mailadres. Op die manier kan je hen zelf e-mails sturen om je toekomstige producten en content aan te prijzen.

Je kan ook steeds overwegen om een nieuwe klant iets gratis aan te bieden. Geef ze bijvoorbeeld een gratis eBook in ruil voor een e-mailadres. En als ze onder de indruk zijn, dan is de kans zeer groot dat ze meer van jouw producten zullen kopen in de toekomst.

Wil je zelf een website opzetten? Hier kan je ontdekken hoe je dat doet in minder dan 20 minuten.

Dit waren drie manieren die je kan toepassen om geld te verdienen met sociale media en door te bloggen. Maar zorg ervoor dat je steeds creatief blijft en out of the box blijft denken. Er zijn echt heel veel manier om het te doen.

Moest je nog op zoek zijn naar andere manieren om geld te verdienen terwijl je al werkt? Hier staan enkele goede ideeën!

Heb jij je social media profiel al kunnen omzetten in een goede bijverdienste? Laat het ons weten!

Ook interessant…

Hoe geld verdienen met bloggen?

Hoe geld verdienen met bloggen?

Heb je er al eens gedacht om te beginnen bloggen om wat geld bij te verdienen? Wij tonen je hoe je van start kan gaan,...

Hoe word je miljonair?

Hoe word je miljonair?

Iedereen droomt van een ongelimiteerde bankrekening. In dit artikel kan je lezen hoe je miljonair wordt. We dromen er...

Van €0 naar €10.000

Wil jij €10.000 hebben zonder er veel voor te hoeven doen? Download dan nu ons eBook en ontdek ons geheim!

Bedankt! Je ontvangt het eBook snel in je mailbox!

Pin It on Pinterest

Share This