Hoe word je miljonair?

Iedereen droomt van een ongelimiteerde bankrekening. In dit artikel kan je lezen hoe je miljonair wordt.

We dromen er allemaal van om ongelimiteerd op vakantie te gaan en geld te kunnen uitgeven aan dure producten. Maar de kans is groot dat je denkt dat dit voor altijd een droom zal blijven. Maar moeten we het echt tot dagdromen beperken? Zal het hebben van een miljoen steeds een droom blijven?

Neen hoor! Miljonair worden is echt niet zo moeilijk en onhaalbaar als je zou denken. Vele mensen bewijzen dit elk jaar. En je hoeft er niet voor bij een bank te werken, de lotto voor te winnen, of rijke ouders hebben om je bankrekening op te bouwen tot 7 getallen.

Dus, hierbij onze ultieme gids om een miljoen te verdienen. Laten we rijk worden!

Wat is een miljonair?

Ok, laten we eerst starten met een soort van waarschuwing: een miljoen euro is niet meer wat het ooit geweest is.

Het wordt elke dag eenvoudiger om miljonair te worden dankzij de inflatie. En voor veel rijke mensen is rijk zijn meer een levensstijl gegeven, dan je geen zorgen te hoeven maken over je financieren. Het gaat dus niet per over hoeveel je op je bankrekening hebt staan.

Om te leven als een miljonair, heb je niet per se een miljoen euro nodig op je bankrekening. 99% van de miljonairs hebben dat niet. Om een miljonair te zijn, moet je vooral heel goed je financiën en investeringen in het oog houden.

Miljonair zijn kan verschillende dingen betekenen, maar in deze gids gaan we voor jou een route uitstippelen om een vermogen op te bouwen dat verder rijkt dan €1.000.000.

De gewoontes van een miljonair

De meeste Belgen en  Nederlanders hebben schulden. Hierdoor lijkt het dat het onhaalbaar is om een vermogen van een miljoen op te bouwen. Als je er echter helemaal voor wil gaan, dan is het zeker mogelijk.

1. Doelstellingen bepalen

Het geldspel is een spel van lange duur. Geld groeit niet aan de bomen. Dus voordat je aan je miljonair uitdaging begint, is het belangrijk om een duidelijk levensplan te hebben.

Je moet een haalbare en tastbare route uitstippelen om je miljoenen euro’s te gaan verdienen, gebaseerd op je talenten, ervaringen en ambities.

Straks praten we nog over hoe je jouw doelstellingen rond je inkomen kan gaan bepalen, maar als je hier echt serieus voor wil gaan, dan moet je weten hoe je gaat slagen in de doel. En er niet enkel over dromen.

2. Analyseer je uitgaven

De meeste miljonairs kopen niet heel de tijd dure wagens en drinken niet de ganse tijd champagne bij hun ontbijt.

Integendeel, doordat ze deze dingen niet doen, zijn ze miljonair kunnen worden, in plaats van al hun zuurverdiende centen op elk moment uit te geven. Ze hebben hun geld de kans gegeven om te groeien.

Er is een gezegde: “een dwaas en zijn geld worden vlug gescheiden”. Dat is een motto dat je goed in je achterhoofd moet houden als je tot het clubje van de super-rijken wil horen.

3. Budget, budget, budget

Oefen je basis budgetbeheer en leer hoe je geld kan besparen. En doe dit zo vroeg mogelijk in je leven. Dus zeg niet “ik doe dat morgen wel”. Start er vandaag mee.

4. Start met geld te verdienen.

Onze excuses dat we even een vanzelfsprekend nieuwtje aanhalen, maar om een vermogen te creëren, moet je een inkomen hebben. Gebruik elke vrije tijd die je hebt om extra geld te verdienen. Het is een goed idee om een deeltijdse job te vinden, maar je kan er ook creatiever mee omspringen.

5. Sparen (en niet enkel voor je oude dag)

We moeten niet gaan doen alsof je nooit schulden gaat hebben, maar de kans is groot dat je die schulden niet ineens gaat moeten terugbetalen. Het is niet dat jouw schulden je hele leven gaan moeten bepalen.

Als je erop let, dan zal je ontdekken dat je soms nog wel wat euro’s over hebt om te sparen. Creëer de gewoonte om deze extra euro’s op een spaarrekening te zetten en je zal ervan versteld staan hoeveel interest je ermee kan verdienen.

Tegelijkertijd kijk je ook best even na hoe je jouw uitgaven kan beperken. Vermijd het hebben van een auto en denk goed na voor je hele dure spullen gaat kopen als je ze niet per se nodig hebt.

Wat kan je nog doen?

Start een bedrijf

De snelste manier om een zeer vermogend persoon te worden is door een bedrijf op te starten waar je goed je geld meer kan verdienen. Je moet dat bedrijf daarom niet heel je leven runnen, je kan het opstarten met het idee om er vijf jaar laten mee te stoppen.

Maar, en dat mogen we vergeten, er zijn absoluut geen garantie dat je uberhaupt een eurocent gaat verdienen. En het risico bestaat ook dat je minder zal gaan verdienen, dan dat je toch een gewone voltijdse job bij een werkgever had.

Het is belangrijk om een goed onderzocht idee te hebben en een stevig businessplan voordat je van start gaan. En een duidelijk beeld van hoe je jezelf zal gaan onderhouden wanneer je bedrijf geen geld verdient.

Dit gezegd zijnde, is het steeds aangewezen om zo vroeg mogelijk met een eigen zaak te beginnen. Hoe jonger je bent, hoe kleiner je verantwoordelijkheden zijn.

Maak gebruik van pensioensparen

Een van de redenen waarom mensen nooit miljonair zullen worden, is omdat ze simpelweg niet weten hoe dat moet.

Er zijn echter een heleboel mogelijkheden te vinden die niet liever willen dan dat jij erin zou investeren. Maar je moet er goed over nadenken en je huiswerk maken om te zien wat de markt aanbiedt en om te ontdekken we het meeste opbrengt.

Pensioenspaarrekeningen zijn een van de beste manieren om consistent je spaargeld op te bouwen. Als je nog niet aan pensioensparen doet, begin er dan NU mee!

Waarom beginnen met pensioensparen?

Elk jaar, kan elke Belg van 18 jaar of ouder geld storten op zijn pensioenspaarrekening (met een maximum van 1230 euro in 2019). Als je dat doet, dan brengt de overheid tot een derde van je geïnvesteerde bedrag in vermindering op je belastingsbrief.

Zowat alle Belgische banken bieden pensioensparen aan.

Moet ik kiezen voor een pensioenspaarverzekering of -fonds?

Een pensioenspaarfonds is een echt beleggingsfonds en je loopt dus een risico want er is geen gegarandeerd rendement. Als de beurzen crashen of het minder goed doen, dan is de kan reeel dat je pensioenkapitaal ook sterk verlaagt. Desalniettemin leveren pensioenspaarfondsen op een lange termijn een veel hoger rendement op. Niet alle pensioenspaarfondsen hebben hetzelfde risicoprofiel: het risicoprofiel varieert van ‘defensief’ (dit zijn fondsen die vooral in obligaties beleggen ) tot ‘dynamisch’ (deze fondsen beleggen vooral in aandelen).

De pensioenspaarverzekering (van het type tak21) is een veilige keuze: het biedt een gegarandeerde rente, die eventueel kan worden aangevuld met een winstdeelname wanneer de achterliggende beleggingsportefeuille goed presteert. Het kapitaal is beschermd, maar door de lage rente is het rendement eerder beperkt. Er zijn ook pensioenspaarverzekeringen van het type tak23: die bieden geen gegarandeerd rendement en net zoals bij de pensioenspaarfondsen is het rendement helemaal afhankelijk van de evolutie op de beurs.

Hoeveel kan je jaarlijks storten?

Er gelden twee verschillende grensbedragen. Wie tot 960 euro stort, krijgt een belastingvoordeel van 30% (of 288 euro). Het is ook mogelijk om tot 1.230 euro te storten, maar dan bedraagt de belastingvermindering 25 procent (wat neerkomt op 307,5 euro).

Probeer te investeren in vastgoed

Wanneer je een woning huurt, dan kan dit al snel aanvoelen alsof je geld weggooit elke maand. Natuurlijk zijn er veel voordelen aan huren, maar als je het op langere termijn bekijkt, dan is het toch interessanter om vastgoed aan te kopen te overwegen.

Want waarom zou je de zakken van je huisbaas vullen met je zuurverdiende centen? Terwijl je ook maandelijks je eigen woning kan afbetalen?

Wat zijn de voordelen van een eigen woonst?

Eens je een eigen huis of appartement gekocht hebt, dan betaal je waarschijnlijk veel minder dan dat je voor de huur betaalde, en heb je uiteindelijk wel een huis dat van jouw is.

Want historisch gezien blijven de huizenprijzen stijgen, dus je investeert echt in je toekomst.

Als je in een goede financiële positie zit, dan kan je ook kopen om te verhuren. Dat is de volgende stap naar financiële vrijheid.

Dus, zolang je al een geldreserve hebt, een goede lening kan vastkrijgen die lager is dan je huurprijs, dan ben je op de goede weg om snel rijk te worden.

Opnieuw, het kan ook zijn de je profiteert van de steeds stijgende woningprijzen. Dus stel dat je jouw woonst ooit verkoopt, dan kan het zijn dat je dikke winst hebt gemaakt. Zeker als je goedkoop gekocht hebt en het voor veel geld weer verkoopt.

Investeer in de aandelenmarkt met index-trackers

Als je niet goed weet hoe de aandelenmarkt werkt, dan kan het er in het begin een beetje akelig uitzien. Index-trackers zijn echter heel straightforward en ze presteren over het algemeen beter dan de portfolio’s die banken samenstellen.

In eenvoudige termen, zijn deze fondsen een collectieve investering die de bewegingen van de ganse financiële markt volgen (bijvoorbeeld de FTSE 100)

6 voordelen van index-tracker investeringen

 • Zeer goedkoop
 • Je hebt er weinig marketingkennis voor nodig
 • Geen emoties aan verbonden of de noodzaak om de juiste aandelen te kiezen
 • Gemakkelijk online te beheren
 • Maximaliseer de magie van samengestelde interest (interest verdient op de interest)

Dit soort van investeringen werken het best als je ze enkele jaren geeft om volwassen te worden en te rijpen. Het is dus echt een langetermijnsinvestering dan een snel rijk worden.

Als je er meer over wil leren lees dan zeker hoe boek “Millionaire Teacher” van Andrew  Hallam’s.

Zet inkomensdoelstellingen

Als je goed wil leven, dan moet er ook genoeg geld binnenkomen. Daarom is het aan te raden om verschillende bronnen van inkomsten op te zetten.

Op een bepaald moment zullen je investeringsportfolio’s ook je inkomsten portfolio’s worden. Daarom moet je deze goed bewaren.

Je interestinkomsten diversifiëren

Zet al je zinnen niet op één manier van investeren. Je bouwt beter een portfolio van verschillende investeringen op.

Een goed inkomsten portfolio bestaat uit een mix van:

 1. Aandelen
 2. Obligaties
 3. Index-tracker fondsen
 4. Gekocht vastgoed om te verhuren
 5. Cash

Al deze zijn bronnen van een standvastig inkomen. Dit soort gebalanceerd portfolio brengen je in een positie dat je niet meer moet nadenken over je geld.

Snelle manieren om een miljonair te worden (legaal)

Als de lange weg om miljonair te worden je niet aanstaat, dan zijn er nog andere meer creatieve manieren om heel rijk te worden in een kortere periode

Probeer deze eens

 • Verhuis naar het buitenland: met een goedgevulde bankrekening kan je als een koning leven in exotische landen zoals India, Mexico en Thailand
 • Loterijen, spelshow, … :  je weet maar nooit dat je de Lotto wint
 • Beroepskeuze: deze gids focuste voornamelijk op investeren, maar als je een goedbetaalde job hebt, dan kan je ook sneller kapitaal opbouwen
 • Verkoop een bedrijf: we hebben er al eerder over gesproken, maar een bedrijf opstarten, er waarde mee creëren, verkopen genereren en het dan verkopen, kan een interessante piste zijn.
 • Vastgoed kopen en verkopen: je hebt het misschien al gezien in TV programma’s, maar in het kopen en verkopen van vastgoed zit veel geld
 • Erven: ok, hierin heb je niet veel keuze, maar je kan maar best elk jaar een kerstkaartje sturen naar je familie. Je weet maar nooit.

Een miljoen is niet meer wat het ooit geweest is. Maar er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om je een comfortabele levensstijl te geven. Investeer zeer wijs en de tijd zal ervoor zorgen dat je goed geld zal verdienen.


Ook interessant…

Hoe geld verdienen met bloggen?

Hoe geld verdienen met bloggen?

Heb je er al eens gedacht om te beginnen bloggen om wat geld bij te verdienen? Wij tonen je hoe je van start kan gaan,...

Van €0 naar €10.000

Wil jij €10.000 hebben zonder er veel voor te hoeven doen? Download dan nu ons eBook en ontdek ons geheim!

Bedankt! Je ontvangt het eBook snel in je mailbox!

Pin It on Pinterest

Share This